Brandveiligheid: horeca en evenementen

Veiligheid bij beurzen, evenementen, en in de horeca is voortdurend een terugkerend thema. Soms is 100% veilig niet mogelijk. Als voorbeeld een windhoos die een feesttent meeneemt. Dan is dat echt een natuurramp, en daar kunt u zich niet tegen wapenen. Maar op brandveiligheid is er veel mogelijk. Een stap hierin is zorgen dat er niet zoveel is wat kan branden.

Brandwerende en brandvertragende materialen

Online kunt u de beste brandvertragende gordijnen bekijken. Tegen een scherpe prijs hoeft niet één evenement of horecazaak gordijnen te hebben die kunnen ontvlammen. Met brandwerend materiaal kunt u het compleet maken, en ook dat kunt u makkelijk online bekijken. Ruhe is specialist met brandwerende en brandvertragende materialen terwijl het evenement, of horecazaak, netjes en representatief blijft.

 

Loop de totale veiligheid regelmatig na, het liefst met een expert

In het intro staat al geschreven, 100% veilig willen wij wel, maar dat gaat niet. U kunt veel voor zijn, zorgen voor goede vluchtroutes en personeel wat het kan begeleiden, maar alles uitsluiten gaat niet. Met brandveiligheid is wel veel uit te sluiten, maar helaas is dat ook een harde leerschool geweest. Als voorbeeld, er is ooit een tribune in een voetbalstadion afgebrand terwijl die tribune vol supporters zat. Omdat er tussen het speelveld en de tribune een hoog hek stond, was vluchten lastig. Gelukkig is het redelijk afgelopen ondanks dat de brand fel om zich heen sloeg. Het was echt een harde leerschool, maar sindsdien hebben de materialen die op een voetbaltribune aanwezig zijn alle aandacht gekregen omtrent brandbaarheid.

De tijd dat een tribune houten bankjes heeft die kunnen branden, is passé. Door die opgedane kennis heeft Ruhe de beste materialen. Mocht u, het liefst samen met een expert, de zaak of het evenement nalopen en u ontdekt gordijnen die kunnen branden; voor een lage prijs kunnen deze vervangen worden voor gordijnen die niet kunnen branden. Op de site is te zien hoe mooi die zijn. Wat rest is om samen met die expert naar het totaal te kijken.

Zijn er voldoende brandblussers? Zo ja, zijn die recent nagezien en goedgekeurd? Zijn alle vluchtroutes vrij? Vooral in de horeca kan het gebeuren dat er in een vluchtroute kratten staan. Heeft uw personeel BHV, weten zij hoe ze moeten handelen bij een calamiteit? Misschien dat alles 100% veilig niet kan, maar met brandveiligheid kunt u veel voor zijn.