Wat u moet weten over het starten van een restaurantbedrijf

Een van de grootste uitdagingen bij het starten van een restaurantbedrijf is het gebrek aan gekwalificeerd personeel. Met de groei van de foodservice-industrie is er een sterke vraag naar gekwalificeerde werknemers in een reeds verminderde arbeidspool.

Bij het starten van een restaurantbedrijf is het van vitaal belang dat u een uitgebreid human resource-programma ontwikkelt. De eerste stap is het opstellen van een functiebeschrijving voor elk niveau van de werknemer. Dit laat geen twijfel bestaan ​​over wat u van uw werknemers verwacht als u de taken, plichten en verantwoordelijkheden duidelijk maakt. Dit moet ook alle speciale vaardigheden of opleiding omvatten die u nodig heeft.

Voordat u een restaurantbedrijf start, moet u ook een loonschaal voor uw werknemers vaststellen. Mogelijk moet u wat onderzoek doen om te zien wat andere restaurants in de omgeving hun werknemers betalen. Het zou geen kwaad kunnen om wat meer te betalen als een stimulans voor goede werknemers om te blijven. Bepaal een minimum- en maximumtarief voor elke positie en de tariefverhogingen worden voor elk gegeven. Wanneer u uw restaurantbedrijf start, moet u waarschijnlijk iets meer betalen om een ​​gekwalificeerd team samen te stellen. Opdienpersoneel wordt iets minder betaald volgens fooi-procedures.

Elke persoon die voor een baan solliciteert, moet een aanvraag indienen. Een aanvraag is een ondertekend document waarin staat dat alle informatie erop juist is. Ook al hebben ze een cv, je hebt ze nog steeds nodig om de aanvraag in te vullen. Hieronder staan ​​een paar tips om u te helpen bij het vinden en behouden van geweldig personeel.

Huur een goede staf Zorg ervoor dat u de tijd neemt om uw sollicitanten volledig te screenen. Zorg ervoor dat ze begrijpen wat u van hen verwacht en dat ze de vereiste taak kunnen uitvoeren. Je moet altijd een achtergrondcontrole uitvoeren op potentiële werknemers. Als u merkt dat u het te druk heeft om dit zelf te doen, wilt u misschien een Human Resource-consultant inhuren om dit voor u te doen wanneer u deze moet inhuren.